4 Nisan 2012 Çarşamba

MİLFÖY MANTISI



          Bu mantının tarifini kızım yemekteyiz programını izlerken almış ve bugün bizler için yaptı çoooook beğendik bizim yağ mantımıza benziyor çokta hafif olmuş ellerine sağlık AHSENCİM.
         Malzemeler için tam bir ölçü vermek istemiyorum kısaca tarif etmem yeterli sanırım.Bir yaprak milföyü merdane ile biraz açıyoruz ve 9 eşit parçaya kesiyoruz .İçerisine kıyma,soğan ,maydonoz,kırmızı toz biber ve tuz ile hazırladığımız içten koyup bohça gibi kapatıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 200 derecede ısınmış fırında 15-20 dakika kadar pişiriyoruz.Üerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurt döküp servis yapıyoruz.

Mantıların fırından çıkmış hali ,bir tepsi mantı için 10 yaprak milföy yeterli oluyor.

                 AFİYET OLSUN...............

Hiç yorum yok: