2 Nisan 2012 Pazartesi

KAVALA KURABİYESİ


 Bu kurabiyeleri uzun zamandır denemek istiyordum ,Edirne'den gelen kavala kurabiyelerini yedikten sonra bende yaptım .Orjinaline benzedi hatta bence dahada lezzetliydi.

             MALZEMELER     :           150 g tereyağ
                                                     1 çay bardağı sıvıyağ
                                                     1 çay bardağı pudra şekeri
                                                     1 yumurta 
                                                     1 paket kabartma tozu
                                                     1 çay bardağı iri parçalanmış badem
                                                     3 su bardağı un

           Öncelikle unu çelik bir tavada hiç yağ koymadan hafif sararana kadar kavurun ve eleyin.Bademleride yağsız bir tavada kavurun.Yağları.pudra şekerini ve yumurtayı koyup 5 dakika kadar elinizle iyice karıştırın.Kavurduğunuz unu ve kabartma tozunu ekleyin .Un kavrulduğu için hamurun toparlanması biraz zor oluyor hamurunuz toparlanmazsa 1 yemek kaşığı süt koyabilirsiniz.Elinizle hamuru düzeltip kalıpla veya bardakla ay şekli verin ve 170 derece fırında 10-15 dakika üzeri kızarmayacak şekilde pişirin.Soğuyunca üzerine pudra şekeri eleyin.


              AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok: