2 Nisan 2012 Pazartesi

ENGİNARLI BADEMLİ PİLAV




              MALZEMELER       :                      enginar kalbi konservesi veya 5 tane enginar ( konserve)
                                                         2 su bardağı pirinç
                                                         3 su bardağı kaynar su
                                                         yarım demet dere otu
                                                         soyulmuş badem (2 yemek kaşığı)
                                                         1 limon suyu
                                                         zeytinyağ
                                                         bir tane kuru soğanı ince ince doğrayıp yarım çay kaşığı karabiberle ovun


         Pirinçler bol tuzlu su ile en az 1 saat önceden ıslatılır.Teflon bir tencereye (pilavı ters çevireceğimiz için çapı küçük bir tencere tercih edin) 1 yemek kaşığı zeytinyağ konur ve bademler kavrulur.Ben bir kavanoz  enginar kalbi kullandım ,isterseniz enginar kullanabilirsiniz (enginar kullanacaksanız konserve enginarları iyice yıkayıp  dörde bölün ve kavrulan bademlerin üzerine dizin) enginar kalblerini iyice yıkayıp bademlerin üzerine dizin.
Pirinçleri yıkayıp suyunu iyice süzün kuru soğan ve doğranmış dereotu ile harmanlayıp enginarların üzerine yayın tuzunu,limon suyunu, bolca zeytinyağını ve kaynar suyu ekleyin ,kaynayınca altını kısın ve suyunu iyice çekene kadar pişirin .Piştikten sonra üzerini bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin ve ters çevirerek servis yapın.Biz enginarı çok sevdiğimiz için pilavıda çok beğenerek yedik umarım sizlerde beğenirsiniz .        



                   AFİYET OLSUN..................

Hiç yorum yok: