2 Nisan 2012 Pazartesi

ELMALI MERENGLİ MUHALLEBİ 4618




 Bu tatlıyı arkadaşım ŞULE de yemiştim ve çok beğendik ,elmaları muhallebinin altına koymuştu ama ben muhallebinin arasına koydum böylece daha rahat dilimlendi.

               MALZEMELER    :                 3 tane orta boy elma 
                                                      2 yemek kaşığı şeker
                                                      1 tatlı kaşığı tarçın
                                                      ceviz veya fındık

             MUHALLEBİ İÇİN:                  1 litre süt
                                                        2 tepeleme yemek kaşığı  nişasta
                                                        2 tepeleme yemek kaşığı un
                                                        1 su bardağı şeker
          
             MERENG İÇİN        :              1 yumurta akı
                                                        1 yemek kaşığı şeker

            Öncelikle elmalar küp küp doğranır üzerine şeker ilave edilip yumuşayana kadar pişirilir.Tarçın ve ceviz eklenip soğumaya bırakılır.

             Muhallebi için; süt ,nişasta ve un bir tencereye konur kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Ocağın altı kapatılınca şeker eklenir ve mikserle çırpılır.Islatımış kare borcama muhallebinin yarısı dökülür ,araya elmalar serilir üzerine kalan muhallebi dökülür.

             Yumurta akı ve şeker kar halina gelinceye kadar mikserle çırpılır.Ilıyan muhallebinin üzerine serilir veya krema pompasına konularak şekilli sıkılır(bir dahaki sefere böyle yapmayı düşünüyorum) ve 180 derecede ısınmış fırının üst tarafında kızarana kadar pişirilir.
3-4 saat dinlendirilip servis yapılır çok hafif ve lezzetli bir tatlı denemenizi tavsiye edrim.


                 AFİYET OLSUN..................

Hiç yorum yok: