5 Nisan 2012 Perşembe

BAZLAMADAN PİZZA


     
           Bu tarifim sizlere sahur için bir alternatif oluşturabilir .Çok pratik ve lezzetli bir pizza oluyor akşam yatmadan önce hazırlayıp gece sahura kalkınca pişirirseniz sıcak sıcak afiyetle yersiniz.Gece fotoğrafını iyi çekemediğim için ben pişmeden önceki halini paylaştım sizlerle.1 adet bazlamadan 2 pizzanın oluyor ,bazlamayı Kayseri de oturanlar hazır olarak unlu mamüller satan yerlerden çok rahatlıkla temin edebilirler.
         Bazlamayı enlemesine ikiye ayırın.Üzerine 1 tatlı kaşığı domates salçası,1 yemek kaşığı zeytinyağ bir tutam kekik ilave edin ve birazda su ekleyerek sürülebilecek kıvama getirin.
         Bazlamaların üzerine salyı sürüp rendelenmiş kaşar serin ve üzerine dilediğiniz malzemeleri koyun.Gece yiyeceğimiz için hafif olsun diye sadece domates ve biber koydum siz kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
        Pişirmeden hemen önce üzerine sızma zeytinyağ gezdirirseniz nefis oluyor.
        Pizzaları fırının üst tarafına (en üstü olmasın) yerleştirin çok yumuşak seviyorsanız sadece ızgarayı çalıştırıp 200 derecede kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirebilirsiniz ,alt tarafınında biraz kızarmasını isterseniz fırını her zamanki gibi ayarlayıp pişirebilirsiniz.

        AFİYET OLSUN...........

Hiç yorum yok: