5 Nisan 2012 Perşembe

7 TAHILLI POĞAÇA



         Ekmek makinasında genellikle 7 tahıllı ekmek yapmayı seviyoruz ,hazır ekmek için satılan paketlerdeki unu bu seferde sabah kahvaltımız için poğaçada denedim sonuç mükemmeldi.Daha önce deneyen oldumu bilmiyorum ama ben başka yerlerde rastlamadım.Çok beğenerek yedik yumuşacık çok lezzetli poğaçalar oldu sizde mutlaka deneyin.
         MALZEMELER :      1/2 paket 7 tahıllı un(sinangil ) + 1 su bardağı beyaz un (7 tahıllı un 1kg lık paketlerde burada yarısını kullanıyoruz)
                                       1 su bardağı fındık yağ
                                       1 su bardağı ılık su
                                       1 su bardağı ılık süt
                                       2 yemek kaşığı yoğurt
                                      1 yumurtanın akı içine sarısı dışına
                                      1 yemek kaşığı kuru maya
                                      2 yemek kaşığı toz şeker
               UN KARIŞIMINDA TUZ OLDUĞU İÇİN HAMURUNUZA KESİNLİKLE TUZ ATMAYIN
       Un hariç diğer malzemeleri hamur yoğurma kabına koyun ve 2-3 dakika kadar mayanın yumuşamasını bekleyin ve malzemeleri karıştırıp 7 tahıllı unun tamamını koyun ve ve hamurun kıvamına bakarak beyaz unu yavaş yavaş ekleyin hamurunuz ne kadar yumuşak olursa poğaçanızda o kadar yumuşak ve lezzetli olur.Yoğurduğunuz hamuru 40 dakika kadar bekletin ve şekil verip tepside de 30 d bekletip üzerine yumurta sarısı sürüp isterseniz susam serpin ben keten tohumu serptim çıtır çıtır çok lezzetli oldu.200 derecede ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.

       
       Hamuru bekletme aşamalarını çok uzatmayın fazla bekleyen hamur biraz çöküyor ve çok kabarmıyor bu konuya mutlaka dikkat  edin.
     
         AFİYET OLSUN...........

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar, yarım paket un demişsiniz ama paketin tamamının kaç kilo olduğunu bilmiyoruz :) onu belirtirseniz sevinirim. Acil cevaplarsanız cok iyi olur. Teşekkürler. Denedikten sonra yine yorum yazarım yapmak isteyenler fikir sahibi olur. Sevgiler SEMA