MALZEMELER : 2 su bardağı un
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
su
Bu malzemelerle katı bir hamur yapın ve bir saat kadar dinlendirin.Hamuru oklavayla diğer mantılardan biraz daha ince olacak şekilde açın ve kareler halinde kesin karşılıklı kenarlar birleşecek şekilde mantıları sıkın ,yağlanmış tepsiye dizin .Ocakta mantıların altını kızartın size yardımcı olması amacıyla bu halinide görüntüledim.
SOSU İÇİN : 1 kuru soğan
250 g kıyma
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı toz biber
1 yemek kaşığı tereyağ
Soğanları yağda kavurup üzerine kıymayı ekliyoruz kavrulunca salçasını biberini koyup karıştırıyoruz üzerine 2-3 su bardağı sıcak suyu ekleyin kaynayınca tepsideki mantıların üzerine gezdirin .Tepsiyi ocağın üzerine koyup döndere döndere mantılar yumuşayıncaya kadar pişirin gerekirse biraz daha kaynar su ekleyebilirsiniz.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapın.
AFİYET OLSUN.........................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder