30 Mart 2012 Cuma

TAZE BEZELYELİ ENGİNAR


       MALZEMELER :6-7 adet enginar
                                  1 tane kuru soğan
                                  1 kase taze bezelye
                                  150 g tavuk göğsü
                                  3 yemek kaşığı zeytinyağ
                                  1 limonun suyu
                                  pul biber,dere otu,tuz

       Soğan zeytinyağda kavrulur üzerine tavuk etleri eklenir suyunu çekene kadar pişirilir ve bezelyelerde konur 1 çay bardağı suyla pişmeye bırakılır.Tencereye enginarlar dizilir ,pişirilen bezelyeli karışım kaşıkla enginarlara paylaştırılır ,tuzu pulbiberi atılır , limon suyu ve 1 su bardağı su eklenir tencerenin kapağı kapatılır .Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Piştikten sonra dereotu serpilerek servis edilir.

        AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok: