30 Mart 2012 Cuma

TAVUKLU PİLAV


0
243


      Okullar tatil oldu ,blogumla daha çok ilgilenirim zannettim ama yanılmışım çoçuklardan bana bir türlü sıra gelmiyor ki blogumu güncelleyeyim.
      Bu yemek bizim evde çok sevilerek yenir, tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Oldukça kolay bir tarif ama sunumu ve tadı çok güzel.
      MALZEMELER :           1 tane haşlanmış ve kemiklerinden ayrılmış tavuk
                                  2 su bardağı pirinç
                                  2 yemek kaşığı tereyağ,birazda zeytinyağ
                                  3 su bardağı sıcak tavuk suyu

      Haşlanmış tavuk etlerinin yarısını teflon bir tencereye dizin üzerine tuzlu su ile en az bir saat ıslattığınız ve daha sonra iyice yıkadığınız pirincin yarısını serin daha sonra kalan tavuk etlerini dizin en son olarakta pirinçleri yerleştirin .Yağı koyun ve sıcak tavuk suyunu yavaşca pirinçlerin şeklini bozmadan tencerenin kenarından dökün ,tuzunu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra ise kısık ateşte pişirin .Bir süre dinlendirdikten sonra tabağa ters çevirip servis yapın.Yanında salata ve ayranla nefis olur.

       AFİYET OLSUN................
    

Hiç yorum yok: