13
440

Hazır baklava yufkasından bu defada şöbiyet yaptım.Baklava yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı ben bu işi çok sevdim.
MALZEMELER : 1/2 kg baklava yufkası
ceviz
200g tereyağ
ŞERBET İÇİN : 3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
kaynayınca ateşi biraz kısıp 20 d kaynatın 1-2 damla limon sıkıp ocaktan indirin.
17 -18 kat yufkayı üst üste koydum ve 6 santimlik karelere kestim , aralarına ceviz koydun ve tepsiye dizdim lıkı tereyağını üzerine döküp 180 derecede kızarıncaya kadar pişirdim .Fırından çıktıktan 5 d sonra ılık şerbeti üzerine döktüm yani şerbet ılık baklava sıcaktı .
Çok lezzetliydi hatta hazır aldıklarımızdan daha güzeldi .Denemediyseniz hala ne duruyorsunuz haydi iş başına hazır bayramda yaklaştı tam zamanı .

Kullandığım baklava yufkasının markasını sormuşlar; daha önce baklava yaptığımda AFİLLO markasını kullanmıştım şöbiyette ise YU-KA markasını kullandım ikisindende çok memnun kaldım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder