29 Mart 2015 Pazar

PİTA EKMEĞİ






     Bu içi boş ekmekleri bugün sabah kahvaltısı için yaptım çok beğendiler içini açıp istedikleri gibi doldurup afiyetle yediler .Sizde denemek isterseniz işte tarifi.

     MALZEMELER : 2 su bardağı tam buğday unu
                                   2 su bardağı beyaz un
                                   2 yemek kaşığı zeytinyağ
                                  1 su bardağı ılık süt
                                   yarım su bardağı su
                                   1 paket insant maya
                                   tuz
    Verilen malzemelerle hamuru yoğurup kabarması için üzerini örtün ve en az 1 saat mayalandırın hamuru 12 bezeye ayırın 10 dakika kadar üzerini bezle örtün bekletin daha sonra hamurları fazla unlu olmayacak şekilde açın (tatlı tabağı kadar) çok ince olursa hamurlar kuruyabilir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyun fırınınızın ayarını 240 dereceye ayarlayın tamamen ısınıp fırının ışığı sönünce fırının orta kısmına koyun .8-10 dk kadar pişirin fırında pişerken izlemesi çok zevkli oluyor çok hızlı bir şekilde kabarıyor. Fırından çıkınca üzerini hafifçe örtünki kurumasın sıcak sıcak yiyebilirsiniz.


       AFİYET OLSUN.........


1 yorum:

nursevincelezzetler-yemektarifleri dedi ki...

pita ekmeğinin sırrı ve aslında ekmeklerin sırrı fırının derecesinin odun fırınları sıcaklığına getirilebilmesi.. Ellerinize sağlık. Sıcak dfırına sürülen pita ekmekleri puf puf aynen 8-10 dk da kabarıyor.
Ben fırına su dolu kapd akoyuyorum yapmak isteyenlere belki fikir olur. Buharlaşan su ekmekleri kurutmuyor. ELLERİNİZE SAĞLIK