1 Kasım 2014 Cumartesi

MUZLU RULO PASTA


       Bu rulo pastanın keki daha önce yaptığım BURADAKİ pasta ile aynı ama kreması farklı.Kekin tarifini kopyalayarak yayınlıyorum .
   
KEK HAMURU
4 yumurta
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 dolu yemek kaşığı un

YAPILIŞI
  • Yumurtaların beyazını bir fiske tuzla iyice kabarıp,beyazlaşana kadar çırpın.
  • Unu ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
  • Fırın tepsinizi yağlı kağıtla kaplayın ve bir kaç damla sıvı yağla kağıdı yağlayın.
  • Yumurta sarılarını vanilya ve şekerle iyice çırpın.Daha sonra yumurta sarılarına sırayla çırparken yoğurt ve sıvıyağı ekleyin.En sonda elenmiş un ve kabartma tozu karışımını ekleyip,karıştırın.Sonrada mikserinizi kapayıp,bu kek karışımına yumurta beyazını ekleyin ve bir spatula yardımıyla iyice birbirine karışıncaya kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız kek hamurunu yağlı kağıt serdiğiniz,fırın tepsisine dökün ve yayın. Her tarafı eşit olacak.Sonrada 160 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika pişirin.Kekinizin başından ayrılmayın,çabuk pişer.Kızarmayacak beyaz kalacak. 


        Bu pastayı son zamanlarda çok sık yaptım, kek pişince fırından çıkarıp 2-3 dk dinlendirin ve altındaki kağıtla birlikte gevşek bir şekilde sarın ve 10 dk kadar öylece bırakın üzerini örtmenize gerek yok daha sonra açıp soğutun ve üzerine kremayı sürün muzları koyun ve düzgün bir şekilde sarın üzerinede krema sürüp dinlendiri.

          Kreması :  yarım litre süt
                           2 yemek kaşığı nişasta,2 yemek kaşığı un
                           1 yemek kaşığı tereyağ
                           yarım bardak şeker (isterseniz biraz daha ilave edebilirsiniz)
                           yarım bardak soğuk sütle çırpılmış sade kremşanti

    sütü un ve nişastayla karıştıra karıştıra pişirin kaynayınca şekeri ilave edip tekrar kaynatın ve ocaktan alın.İçerisine tereyağ koyup tel çırpıcı ile arasıra karıştırın .Ilıyınca streçfilmi kremanın yüzeyi ile temas edecek şekilde kapatın kremanın kabuk tutmaması için.Tamamen soğuyunca blendırla karıştırın ve kremşantiyi ekleyip çırpın.Kıvamı koyu olursa biraz süt ekleyebilirsiniz.Ama koyu kıvamlı olması pastayı rulo yaparken işinizi kolaylaştırır. 




Hiç yorum yok: