20 Mart 2013 Çarşamba

ÇİLEKLİ DOĞUM GÜNÜ PASTASI


     Bugün eşimin doğum günüydü ve meyveli pastaları çok sevdiği için pastasınıda çilekli yaptım . Pastanın kekide kremasıda çok lezzetli oldu .Aralarına koyduğum çilek miktarını  abartmışım galiba ,pastanın kremasını biraz sulandırdı siz en iyisi aralarına az miktarda koyup üzerine bolca çilek dizin ve mutlaka jöle dökün.Kekin tarifini eltimin bloğu haydisofraya dan aldım ama ben şeker miktarını biraz azalttım.Kremasınıda tamamen kendi deneyimleriyle oluşturdum

      KEK İÇİN :  4 yumurta
                           3 kahve fincanı şeker
                           2 kahve fincanı su
                           6 kahve fincanı un
                           1 paket kabartma tozu
  Şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın diğer malzemeleride ekleyip kelepçeli kalıba dökün ve 160 derecede üzeri hafif kızara kadar pişirin.Soğuyunca 3 parçaya ayırın.

    KREMASI :  3 su bardağı süt
                          4 yemek kaşığı un
                          2 yemek kaşığı nişasta
                          1 su bardağı şeker
                          1 yemek kaşığı tereyağ
                          1 paket labne peyniri(200 g )

 Unu,nişastayı ve sütü tencereye koyup karıştırarak pişirin.Kaynayınca şekeri ekleyin ve 2-3 dakika pişirin.Ocaktan alıp tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın ve kapağını kapatıp soğutun.Soğuyunca blendırdan geçirin ve labneyi ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.

      Kekin katlarını sütle biraz ıslatın ve krema sürün biraz çilek parçaları serpin ve diğer katlarada uygulayın en üzerine kaaln kremayı sürüp çilekleri dizin ve jöleyi dökün.


         AFİYET OLSUN............



4 yorum:

Unknown dedi ki...

mm pasta enfes görünüyor Füsun hanım ellerinize sağlık :)

Hayat Mutfakta Güzel dedi ki...

çok lezzetli görünüyor, eminim mis gibi de çilek kokuyordur, ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

valla harika görüüyor tam kızıma gore olmuş bir dilim alsak:))ellerine sağlık canım

Nursevin SÖNMEZ dedi ki...

Füsun hanım ellerinize sağlık. Bumerang üyeliğinin nasıl yazarcafede tarif paylaştığını sormuşsunuz. Bumerangın ana sayfasında videolar var. tek tek nasıl yapacağınızı ordan izleyerek tariflerinizin linkini bumerang ana sayfadan yazarcafeyi tıklıyorsunuz ve ora yeni ekle diyor yeme içmeyi seçip tarif linkinizi yazıyıorsunuz burdan anlatmak çok zor dediğim gibi sayfayı inceleyin. açıkcası bend eçok birşey kazanmadım. hatta hala ordaki param içerde o kadar az ki havale masrafıan gider diye almadım. ama kazanan oluyor ve bu sıralar reklam hiç alamadım. siizn performansınıza bağlı. o yazıyıda yarışma için yazdım.Bumerangı anlatın diye yarışma yapımış bumerang. bende anlattım.:) benim daha yeni olmam tabili kazanımımı artırmak için çok çalışmam lazım.