6 Ekim 2012 Cumartesi

PDÇS-76 TARİF NO:61

   Nurşen hanım çok güzel bir tarif göndermiş etkinliğimize görüntüsü süper çok hoş görünüyor ellerine sağlık bizlerle u güzel tarifi paylaştığı için çok teşekkürler diğer tarifler için TIKLAYINIZ.........


NURLU MUTFAKTA-Hindistancevizli Tartöletler

Hindistancevizini kremayla birleştirdik..Bol kakaolu tartöletlerin içine yerleştirdik..Misafirlerimize ikram ettik..Sunumuyla ,tadıyla ortaya süper bir lezzet çıktı..Yani yapan memnun,yiyen memnun..Haydi sıra sizde ,buyurun mutfağa..Bugün hepberaber misafirlerimize bol hidistancevizli  tartöletler yapıyoruz..


 

 MALZEMELER

TART HAMURU
125 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
1 portakal kabuğu rendesi
1 çimdik tuz
1 tane vanilya
3 yemek kaşığı soğuk su
Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olacak)
Tartölet kalıbı

KREMASI
750 gr.süt
1 tane vanilya
1,5 su bardağı hindistan cevizi
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı şeker
1 yumurta beyazı +1 fiske tuz
1 yumurta sarısı
1 poşet kremşanti+1 küçük çay bardağı süt
Yapılışı
  1. Tereyağ,un,vanilya,kakao,yumurta sarısı,portakal rendesi ,tuz,pudra şekeri ve soğuk suyla pürüzsüz bir hamur yoğurun..
  2. Hamurunuzu 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin.
  3. Dinlenen hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın,merdaneyle küçük tart kalıplarınızın boyunda açın,içlerine elinizle iyice yerleştirin.Çatalla bir kaç yerinden delin,üzerlerine yağlı kağıt kesin,koyun.Onların içinede biraz kuru bakliyat koyun.(fasulye,nohut gibi..kabarmaması için.)180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.Son 5 dakika yağlı kağıtları ve bakliyatları tartöletlerin içinden alın,5 dakikada öyle pişsin.
  4. Pişen tartöletlerinizi kalıplardan dikkatlice çıkarın,soğusun.
  5. Kremanız için un,şeker,nişasta,yumurta sarısı ve vanilyayı iyice karıştırın.Bu karışıma sütünüzü azar azar ekleyin ve kısık ateşte iyice pişirin.
  6. Pişen kremanızı  mixerle biraz çırpın ve ayrı bir yerde çırptığınız krem şantiyi ve bir fiske tuzla çırptığınız ,iyice katılaşmış yumurta akınıda ekleyin,karıştırın.Hindistan cevizinin yarısınıda ekleyip mixerle tekrar iyice çırpın..Kremanız hazır..Kremanın çok katı bir kıvamı olmayacak.
  7. Hazırladığınız kremayı tartölet kalıplarınıza paylaştırın.Üzerini kalan hindistan ceviziyle süsleyin ve ikram edin..
  8. ********Bu tariften yaklaşık 15 -16 tane tartölet çıkıyor.
    Bu tarifimi sevgili arkadaşım Füsünun  www.porselendemlik.com 76.çay etkinliğine yolluyorum...
AFİYET OLSUN..Sevgile

2 yorum:

Hatice Mutfakta dedi ki...

Nurşen hanımın ellleine sağlık. Bu tartöletlere bende bayıldım..

yesilmutfaktanlezzetler.blogspot.com dedi ki...

Harika olmus ellerine saglik arkadasinizin....