2 Nisan 2012 Pazartesi

ZEYTİNYAĞLI BAKLA




                         MALZEMELER   :              1kg bakla
                                                               1 kuru soğan
                                                               3 yemek kaşığı zeytinyağ
                                                               dereotu , tuz
                                                               1 yemek kaşığı un ,2 adet kesme şeker

              Baklaları ayıklayıp yarım limon sıktığınız ve içerisine bir kaşık un koyduğunuz suyun içinde bekletin. Düdüklü tencerede zeytinyağ ile doğradığınız soğanı kavurun ,süzdüğünüz baklaları ekleyin biraz kavurun üzerine unu serpin tuzunu ve şekerini koyun,yarım su bardağı suyuda ekleyip 15-20 d pişirin.Piştikten sonra sıcakken dereotunu koyup karıştırın ve soğuyunca sarımsaklı yoğurtla servis yapın.


                       AFİYET OLSUN..........



Hiç yorum yok: