2 Nisan 2012 Pazartesi

KEREVİZ DOLMASI



      MALZEMELER  :         4 tane orta boy kereviz
                                                               1 tane soğan
                                                               100 g  kıyma
                                                               1 tane havuç
                                                               1 tane limon
                                                               2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
                                                              1 tatlı kaşığı pul biber ,tuz ,1/2 çay kaşığı karabiber

                 Kerevizler soyulur ve limonla ovulur,enlemesine ortadan ikiye kesilir.Ortaları bıçakla oyulur,geniş bir tencereye 1 su bardağı su ,zeytinyağ,1 limonun suyu konur ve kerevizlerin oyulan kısmı alta gelecek şekilde yerleştirilir,havuçlar konur ve tuz atılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır.

                Kerevizler pişerken soğan ince ince kıyılır biraz zeytinyağda kavrulur içerisine oyduğumuz kerevizin içinden çıkan kerevizler bıçakla küçük küçük doğranarak konur ve 1-2 dk  kavrulur kıyma eklenir kavrulmaya devam edilir .Kıyma suyunu çekince tuzu baharatları eklenir yarım çay bardağı su konularak kısık ateşte 10 d pişirilir.Biraz yumuşamış olan kerevizler ters çevrilir içerisine kıyma doldurulur, havuç ve kereviz yaprakları ile süslenir ,10 - 15 d daha kısık ateşte pişirilerek ocaktan alınır.



                        AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok: