2 Nisan 2012 Pazartesi

BİTLİ KURABİYE



Adı biraz itici ama tadı nefis bu kurabiyelerin .Tadına bakanlar çok beğendiler ,içindeki kavrulmuş susamdan dolayı bu ismi alıyor sanırım.Fotoğraf biraz kötü çıkmış ama sonra daha iyi bir fotoğrafla değiştiririm ,tarifi bekleyenler olduğu için biraz acele oldu.

            MALZEMELER  :            1 Paket margarin
                                                1 çay bardağı sıvı yağ
                                                1 yumurta
                                                3 yemek kaşığı süt
                                                1 çay bardağı pudra şekeri
                                                1 paket kabartma tozu
                                                1 çay bardağı susam(yağsız tavada kavrulmuş)

          Margarin ,sıvı yağ ,yumurta ,süt ve şeker beş dakika kadar iyice yoğrulur .Susam ,kabartma tozu ve un (3,5 - 4 su bardağı kadar yavaş yavaş ilave edin) konur ele yapışmayacak kıvamda hamur yapılır .Küçük küçük şekillerler verilir ve 170 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.soğuyunca pudra şekeri elenir.



            AFİYET OLSUN..............

Hiç yorum yok: