16 Aralık 2013 Pazartesi

KAZAN DİBİ



              Benim fotoğraf çekmek için hazırladığım tabağı alıp yemeye başlamış eşim hemen biraz düzenleyip fotoğraf çektim ama tabak biraz bulaşık çıkmış bloğa yükleyince fark ettim .Çok pratik ve nefis bir tatlı kazandibi sevenler bu tarifi mutlaka denesinler.

               MALZEMELER :  1 litre süt
                                              1 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
                                              2 tepeleme yemek kaşığı un
                                              yarım su bardağından biraz fazla şeker(tatlı seviyorsanız 1 bardak koyun)
                                              1 yumurta sarısı
    Bütün malzemeyi tencereye koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin .4-5 dakika kaynatın ve 1 çay kaşığı tereyağ ile yağlayıp 2 kaşık şeker serptiğiniz geniş bir teflon veya seramik tavaya dökün ve ocakta yüksek ateşte kaynatın tavanın kenarlarından altının kızardığını görebilirsiniz karamel rengi alınca olmuş demektir.Altını kapatıp soğumaya bırakın tamamen soğuyunca servis yapabilirsiniz.


                     AFİYET OLSUN..............


4 yorum:

  1. Çoook severimmmm nefiiisss...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil
  2. Dayanamadığım tatlılardan biridir, süper görünüyor, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. vanilya yok mu?
    notumu aldım şimdi yapıcam.

    YanıtlaSil
  4. vanilya tarifimde yok ama siz seviyorsanız ekleyebilirsiniz selamlar

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM