26 Mayıs 2013 Pazar
KAYNAR SULU KEK
Çok hafif pamuk gibi bir kek tarifi.İlginç olan kısmı ise 1 su bardağı kaynar su konması.
malzemeler : 5 yumurta
5 kahve fincanı şeker
5 kahve fincanı un
1 su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağ
1 paket kabartma tozu + yarım çay kaşığı karbonat üzerine 2-3 damla limon suyu
1 su bardağı kaynar su
4 yemek kaşığı kakao
İlk olarak şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın içerisine yağı , kakaoyu, unu,kabartma tozu ve karbonatı koyup karıştırın .Bu arada büyük dikdörtgen borcamı yağlayın fırınıda 180 derecede ısıtın.Hazırladığınız kek karışımının üzerine 1 su bardağı kaynar su dökp mikserle biraz çırpıp tepsiye dökün ve fırına sürün. Kek piştikten sonra 5 dakika kadar soğutup 1 su bardağı soğuk sütü kaşuk kaşık üzerine dökün.Soğuyunca servis yapabilirsiniz.
Ben malzemeyi biraz azaltıp küçük borcamda pişirdim.
AFİYET OLSUN...........
değişik bir tarif olmuş, denemek isterim, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilFüsuncuğum ben tarifi gönderemedim kusura bakma şimdi oturup bari mesaj atayım demiştim ki sen yapmışsın bile. Yapmadan duramayacağı düşünmem lazımdı. Kusura bakma. Ceza olarak ben yemeyim bari.
YanıtlaSilGerçekten güzel iş çıkarmışsın. Ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSildenemeye değer bir tarif ellerine sağlık :)
YanıtlaSil