14 Aralık 2012 Cuma
ETLİ BADEMLİ PİRİNÇ PİLAVI
Bugün okula gitmeden pişirdim bu pilavı çok lezzetli oldu .Biraz oyalayıcı ama yapmaya değer doğrusu ...
Malzemeler : 400-500 g dana kuşbaşı
2 su bardağı baldo pirinç
3 su bardağı et suyu
zeytinyağ ve tereyağ
çiğ badem
Öncelikle etleri küçük küçük doğrayıp düdüklüde 2 bardak suyla haşlayın.Islanmış pirinçleri iyice süzdürün Pilav tavasına biraz zeytinyağ koyup haşlanmış ve süzülmüş etleri biraz kavurun ,pirinçleri ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edin ve süzdüğünüz kaynar 3 su bardağı et suyunu ekleyin tuz atın ve 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin pilavınızı pişirmeye bırakın.Diğer tarafta bademleri kaynar suyla bir süre ıslatın ve kabuklarını soyun küçük bir tavada 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurun.Pilav piştikten sonra kavrulmuş bademleri dökün ve pilav tavasının ağzına kağıt havlu koyun.10-15 dakika sonra pirinçleri ezmeden pilavı yavaşca karıştırıp kağıt havlu koyup kapağı kapatın biraz dinlendikten sonra pilavınız servise hazır.
AFİYET OLSUN..........
Bir nevi perde pilavina benzemis,
YanıtlaSilbizim oralarda duvakli pilavda denir.
Ellerine saglik arkadasim,yiyenlere afiyetler olsun