23 Nisan 2012 Pazartesi

KABAK SALATASI


Oldukça hafif ve lezzetli bir salata tarifi sanırım bilmeyen yoktur ama arşivde bulunmasını istedim


      MALZEMELER:   1kg kabak
                                2 havuç
                                yarım demet dereotu
                                süzme yoğurt (yaklaşık yarım kg)
                                2 diş sarımsak,tuz
    Kabakları rendenin iri tarafından rendeleyip tavada suyunu iyice çekip yumuşayana kadar karıştırarak pişirip,soğutun.Havuçları rendenin ince yeri ile rendeleyin ,dereotunu doğrayın sarımsakları ezin ve tuzunuda atıp bütün malzemeyi yoğurda karıştırın kıvamı çok koyu olursa biraz su veya süt ekleyebilirsiniz .Servis tabağına koyup dereotu ve ceviz ile süsleyin.

          AFİYET OLSUN.........

4 yorum:

  1. www.haydi-sofraya.blogspot.com24 Nisan 2012 05:29

    eltoşum kabak salatan harika görünüyo birazdanda biliyorum tadıcam eminimki muhteşemdir ellerine sağlık afiyetle yiyelim

    YanıtlaSil
  2. Yaza formda girmek isteyenler için güzel bir öneri. ellerinize sağlık, nefis görünüyor.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. soğan kavurmanıda tavsiye ederim çok daha lezzetli oluyor ellerine sağlık nefis görünüyor
    sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  4. Herkes biliyor ve bence herkes çok seviyor bu yoğurtlu salatayı Ellerine sağlık. Yazın vazgeçilmez salatalarımdan biridir bu salata. Hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM