0
144
MALZEMELER : 1 kg çiğ köftelik kıyma
1 kg köftelik bulgur
1 baş soğan
4-5 diş sarımsak
200-300g ceviz içi
1 çay bardağı zeytinyağ
1/2 çay bardağı nar ekşisi
1 kase yoğurt
karışık çiğ köfte baharatları
3 yemek kaşığı biber salçası
1 bağ maydonoz
1 bağ yeşil soğan
Eşim bu çiğ köfte tarifini ELAZIĞLI bir arkadaşından almıştı .Oldukça lezzetli bir tarif biz çok beğenerek yiyoruz.
YAPILIŞI:
Öncelikle eti yoğurdun yarısı,salça ,baharatlar ile karıştırıp 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Çiğ köfte tepsisine bulgur konur üzerine sırasıyla kalan yoğurt ,soğan ,sarımsak, nar ekşisi, zeytinyağ ,ceviz içi eklenerek herbiri beşer dakika yoğrulur.En son terbiyelenmiş et eklenir içerisine 4 küp buz konarak bulgurlar şişene kadar yoğrulur.Kıyılmış yeşil soğan ve maydonoz eklenerek eklenere biraz daha yoğrulur ,şekillendirilir marul ve limon ile birlikte servis edilir .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ ZAMAN AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM